DID betrokken bij twee genomineerden Zuiderkerkprijs

De nominaties voor de Zuiderkerkprijs – een initiatief van de gemeente Amsterdam voor het beste gerealiseerde woningbouwproject in de stad – zijn bekend. Bij twee van deze projecten was Did Vastgoedontwikkeling betrokken: OpZuid op de Zuidas en de M1-kavel in het CZAN gebied in Amsterdam Noord.


Bij OpZuid heeft Did Vastgoedontwikkeling namens AM en Bouwfonds Vastgoedontwikkeling de uitwerking van het project verzorgd. OPZUID bestaat in totaal uit 46 terrasappartementen, waaronder studio’s, appartementen, tweelaagse stadswoningen en twee penthouses. Centraal in het complex ligt een gemeenschappelijke binnentuin met veel groen. De architect is Diederendirrix Architecten uit Eindhoven. Alle woningen zijn inmiddels verkocht.

 

M1-kavel Amsterdam Noord

M1-kavel Amsterdam Noord

Voor de M1-kavel heeft Did Vastgoedontwikkeling namens M.J. de Nijs Projectontwikkeling BV de rol van ontwikkelaar vervuld. De M1-kavel ligt bij het kopstation van de Noord-Zuidlijn in het CAN-gebied in Amsterdam Noord. Op de M1-kavel zijn 90 vrije sector huurwoningen, 25 sociale huurwoningen en een commerciële plint gerealiseerd. De architect is Geurst & Schulze Architecten uit Den Haag. De huurwoningen zijn succesvol verhuurd.

De Zuiderkerkprijs wordt dit jaar op donderdag 11 december voor de zeventiende keer uitgereikt aan de opdrachtgever en architect van het winnende project.