Onduidelijkheid voor ondernemers over concretiseren ruimtebehoefte op Crailo

Crailo 1
De ondernemers uit de regio die geïnteresseerd zijn om hun bedrijf op Crailo te vestigen weten nog niet waar zij aan toe zijn. In het concept Masterplan-Crailo van de provincie is circa 9 hectare bedrijventerrein opgenomen. Het is onduidelijk hoeveel meters daarvan nu echt beschikbaar komen voor ondernemers uit de regio. Er is namelijk ook belangstelling voor het vestigen van een crematorium (circa 2 hectare) en een oefenterrein voor de veiligheidsregio (circa 6 hectare) op Crailo. Als de gemeenten Bussum, Laren en Hilversum deze functies op Crailo willen vestigen gaat dit ten koste van de ruimte voor bedrijven. De ruimte die overblijft voor een bedrijventerrein zal dan zeer beperkt zijn.

Het bestuur van iLocator zou dit zeer betreuren. Het bedrijventerrein Crailo heeft jarenlang boven de markt gehangen. Er waren twijfels over de concrete belangstelling van ondernemers. Die belangstelling is door iLocator concreet gemaakt; ruim 60 ondernemers uit de regio hebben interesse in een plek op Crailo. Het is van groot belang voor de economie en werkgelegenheid dat deze ondernemers met hun bedrijf in de regio kunnen blijven en hier een plek krijgen die aan hun bedrijfsvoorwaarden voldoet.

Het bestuur van iLocator hoopt dat de provincie en de gemeenten de geïnteresseerde bedrijven uit de regio snel een nieuwe locatie op Crailo kunnen bieden. De ruimte op Crailo is hard nodig voor de betrokken bedrijven om te kunnen blijven draaien en werkgelegenheid te blijven bieden. De locaties die de bedrijven achterlaten kunnen na hun vertrek kwalitatief verbeterd worden en weer gebruikt worden door andere bedrijven die ruimte nodig hebben en werkgelegenheid bieden.

Crailo 2