Rijnstraat 115

Amsterdam

In het statige pand aan de Amsterdamse Rijnstraat realiseerden we namens woningcorporatie De Alliantie 35 sociale huurappartementen én een wijkcentrum. De helft van de appartementen wordt bewoond door statushouders en de andere helft door jongeren tot 23 jaar. We hebben zoveel mogelijk oorspronkelijke elementen van dit monumentale pand behouden, zoals de glas-in-loodramen. In de gezamenlijke binnentuin kunnen bewoners elkaar ontmoeten of in alle rust genieten van een goed boek.

In het souterrain is het wijkcentrum ‘Huis van de Wijk’ gevestigd. Hier kunnen buurtbewoners elkaar ontmoeten en deelnemen aan activiteiten. Of een vraag stellen aan een van de maatschappelijke organisaties op het gebied van welzijn, zorg en samenleven. Zo levert het Huis van de Wijk een belangrijke bijdrage aan een leefbare en prettige sfeer in de wijk!

“We zijn blij dat we monumentale elementen hebben kunnen behouden, dat vergde soms aardig wat denkwerk. De doelgroep die er is komen wonen, een mix van statushouders en jongeren, maakt het project extra bijzonder." - Peter Rijsbergen, Ontwikkelaar Did


Locatie

Nieuwsberichten

Facts & Figures:

Status
Gerealiseerd
Rol
Gedelegeerd ontwikkelaar
in opdracht van De Alliantie
Architect
Damast architects
Aannemer
Etro Vastgoedzorg
Jaar
2017 - 2021
Plaats
Amsterdam
Programma

35 sociale huurappartementen voor statushouders en 400 m2 wijkcentrum