Leiderdorp, ROC-locatie

ROC-locatie Leiderdorp; van schoollocatie naar nieuwe woonwijk

De voormalige ROC-locatie in Leiderdorp verandert van schoollocatie in nieuwe woonlocatie. Vink Bouw en Did Vastgoedontwikkeling zijn voornemens om op deze locatie circa 185 woningen te bouwen. We hebben een schetsontwerp laten maken door KAW architecten. Het plan bestaat voor het grootste deel uit appartementen, aangevuld met eengezinswoningen. Het merendeel van de woningen worden (middeldure) huurwoningen en er komt minimaal 15% sociale huur. De woningen zijn bedoeld voor starters, gezinnen en ook voor senioren uit Leiderdorp en de omgeving. Op de website staat meer informatie over dit plan.

Wij zijn in gesprek met de gemeente Leiderdorp en we informeren de buren van deze nieuwe woonwijk. Ons streven is dat we na de zomer van 2016 een verder uitgewerkt plan hebben dat we dan officieel indienen bij de gemeente.

De ROC-locatie ligt aan de Leidsedreef op de hoek van de Engelendaal en de Oude Spoordijk (Provinciale weg) in Leiderdorp, naast het LOI gebouw. Om de hoek ligt het bedrijventerrein De Baanderij. De gemeenteraad van Leiderdorp heeft de kaders voor de herontwikkeling vastgesteld, klik hier.