Utrecht, Oudenrijn

Het St. Antonius Ziekenhuis is verhuisd naar een nieuwe locatie in Leidsche Rijn. Ontwikkelingscombinatie Oudenrijn BV (OCO) heeft de voormalige vestiging in Oudenrijn aangekocht voor herontwikkeling. De verhuizing van het ziekenhuis naar de nieuwbouw in Leidsche Rijn maakt de weg vrij voor ontwikkeling, die een nieuwe impuls zal geven aan dit gebied.

In het ontwerp blijft een deel van het ziekenhuisgebouw behouden en komen er nieuwe woongebouwen bij, waaronder een woontoren van circa 70 meter hoog. De te realiseren campus heeft de naam UP-Living gekregen en biedt straks woonruimte aan circa 850 studenten, jongeren en starters. Het kloppende hart van UP-Living is de centrale binnentuin, waaraan voorzieningen gesitueerd worden. Hierbij wordt gedacht aan fitness, food, horeca, fietsenreparatie en een wasserette. In het stedenbouwkundig ontwerp is veel aandacht besteed aan goede parkeerruimte voor fiets en auto. De campus wordt gerealiseerd over vier gebouwen allen gelegen aan het centrale binnentuin. De nieuw te bouwen woontoren biedt een prachtig uitzicht op de stad. Aan de westzijde van het gebied zullen 37 eengezinswoningen worden gerealiseerd, die gelegen zijn rondom een afgesloten binnenhof.

Oudenrijn St. Antonius Ziekenhuis Vogelvlucht

OCO wil met deze campus een nieuw Utrechts Perspectief (UP) bieden voor modern wonen in de stad Utrecht. UP-Living richt zich op alle jonge mensen die zelfstandig en betaalbaar willen wonen, werken, studeren en leven in Utrecht. Het idee van een campus met voorzieningen, het stedenbouwkundig ontwerp en de locatie aan het 24 Oktoberplein sluiten aan op deze woonbehoefte. De verbindingen met het centrum van Utrecht en met de Uithof zijn snel en gemakkelijk, mede dankzij de sneltram. In het ontwerp wordt rekening gehouden met aanvullende dienstverlening zoals een servicedesk en hospitality voor een kort verblijf in UP Living. Deze faciliteiten dragen bij aan een aangenaam woonklimaat.

Ontwikkelingscombinatie Oudenrijn B.V. is een samenwerking tussen Van Beek & Partners Vastgoedbeleggingen B.V., Veluwezoom Verkerk Vastgoedontwikkeling B.V. en DID Vastgoedontwikkeling B.V. De ontwikkeling wordt gerealiseerd door SDK Vastgoed B.V. en DID Vastgoedontwikkeling B.V.

Voor meer informatie over dit project zie ook de website van UP-Living

Zie hieronder een filmpje van de bewonersbijeenkomst die heeft plaatsgevonden.