Villa Lotta

Diemen

Lotta, het eigenwijze meisje uit de kinderboeken van de Zweedse Astrid Lindgren, is de inspiratie geweest voor dit project. Villa Lotta bestaat uit 15 koopwoningen met eigenwijze, speelse lijnen en mooi lichtinval. Ook de plek is bijzonder; de woningen liggen op een schiereilandje, omgeven door water en bruggetjes, in de nieuwbouwwijk Plantage De Sniep.

Alle tuinen grenzen aan een woonhof, een besloten binnenterrein, met een groene, speelse uitstraling. Kinderen kunnen hier veilig en naar hartenlust spelen, terwijl hun ouders vanaf de gemeenschappelijke houten vlonder hun vishengel uitwerpen. Een fijne plek voor mooie ontmoetingen!

Het naastgelegen monument, de oude Rietschuur, vormde de inspiratie voor het ontwerp van de woningen. Alle woningen, vrijstaand, twee-onder-één-kapwoningen en rij, zijn gasloos en zeer energiezuinig (EPC 0).

“De binnenplaats viel ons gelijk op. We zagen onze en andere kinderen hier al spelen met elkaar. Het dorpse en de laagdrempeligheid staat ons heel erg aan.” – Kristien en Laurens, bewoners Villa Lotta


Locatie

Nieuwsberichten

Facts & Figures:

Status
Gerealiseerd
Rol
Ontwikkelaar
Architect
Ponec De Winter
Aannemer
Aalberts Bouw
Jaar
2017 - 2020
Plaats
Diemen
Programma

15 grondgebonden woningen: vrijstaande woningen, tweekappers en rijwoningen