Overeenkomst tussen VVE Zuidplein en Constructif over upgrading Zuidplein
22.06.20

Overeenkomst tussen VVE Zuidplein en Constructif over upgrading Zuidplein

Pieter Affourtit, directeur-bestuurder van de VVE Zuidplein, en algemeen directeur Wiebe Vervelde van het bouwbedrijf Constructif hebben een samenwerkingsovereenkomst ondertekend die toeziet op de uitvoering van het upgradingsplan voor het winkelcentrum Zuidplein. Constructif zal de engineering en uitvoering van de upgradingsplan ter hand nemen. Het ontwikkelmanagement namens de VVE is in handen van Did Vastgoedontwikkeling en BITB projects.

Eind 2018 besloot de ALV van de VvE Zuidplein om bijna 20 miljoen euro te investeren in de vernieuwing van het winkelcentrum. De geplande start bouw van de upgrading is in januari 2021. Ruime een jaar later is de verwachte oplevering die samenvalt met het 50-jarig jubileum van winkelcentrum Zuidplein. Tevens zal in die periode, als onderdeel van het Hart van Zuid project, ca 5000 m2 winkelruimte worden toegevoegd.

Winkelcentrum Zuidplein is een van de grootste overdekte winkelcentra van Nederland met vooral een sterke positie in Rotterdam( Zuid) en omstreken. Met ca 11.5 miljoen bezoekers per jaar is het een zeer succesvol winkelcentrum onder meer door de omvang, het drukke OV station en de grote parkeergarage met 1500 parkeerplaatsen. Het project Hart van Zuid (ontwikkelingscombinatie Ballast Nedam/ Heijmans), gerealiseerd in 2025,zorgt voor een toename van het aantal functies in de directe omgeving en de forse investering in het openbaar vervoer knooppunt. Uitdagende kansen die de Vereniging van Eigenaars ertoe heeft gebracht een upgradingsplan te ontwikkelen dat vooral inzet op de verbetering van de kwaliteit, beleving en verblijfswaarde van het winkelcentrum.

Zuidplein
In ontwikkeling | Rotterdam

Zuidplein

Upgrading winkelcentrum Zuidplein.