36 sociale huurwoningen in project Bij de Zijl, Leiderdorp
04.05.18

36 sociale huurwoningen in project Bij de Zijl, Leiderdorp

Rijnhart Wonen en Engelendaal Grondexploitatie BV, een samenwerking tussen Did Vastgoedontwikkeling en Vink Bouw, tekenden op 8 februari voor de realisatie van 36 sociale huurwoningen op de voormalige ROC locatie in Leiderdorp. De woningen zijn onderdeel van het nieuwbouwproject ‘Bij de Zijl’, dat 182 huur- én koopwoningen omvat.

Start bouw
Naar verwachting start in de zomer van 2018 de bouw van het project, dat naast de 36 sociale huurwoningen ook een woontoren met 104 vrije sector huurappartementen en 42 eengezins koopwoningen bevat. Het project ligt in een mooi ingerichte openbare ruimte met een centraal plantsoen. De verwachting is dat de woningen in 2020 opgeleverd worden.

Sociale huur
Alle sociale huurwoningen zijn duurzaam en krijgen een energielabel A++. De 36 appartementen komen in een woongebouw van 5 lagen. Er zijn 4 verschillende typen woningen waarvan 4 tweekamerwoningen en 32 driekamerwoningen. De grootte hiervan varieert van 57 tot 74 m2 oppervlakte. De woningen op de verdiepingen zijn bereikbaar per lift en hebben een ruim balkon. De woningen worden verhuurd aan 1 en 2 persoonshuishoudens. Deze zijn geschikt voor zowel senioren als jongeren. Rijnhart Wonen overlegt met de gemeente en huurdersorganisatie de HBOL welke doelgroep het meest geschikt is voor de woningen.

Bij de Zijl
Gerealiseerd | Leiderdorp

Bij de Zijl

Op de voormalige plek van de ROC wordt een nieuwe gedifferentieerd woonmilieu toegevoegd.