Did Vastgoedontwikkeling en Thunnissen ontwikkelen project Hof.24 in Hoofddorp
13.06.22

Did Vastgoedontwikkeling en Thunnissen ontwikkelen project Hof.24 in Hoofddorp

Van bedrijventerrein naar wonen aan een groen binnenhof
Op de KwikFit-locatie in Hoofddorp, gelegen tussen de Hoofdweg, Burgermeester Pabstlaan en de Draverslaan wordt het nieuwbouwplan Hof.24 ontwikkeld door Did Vastgoedontwikkeling en Thunnissen. De locatie ligt op een steenworp afstand van het centrum. Momenteel is er een Kwik fit gevestigd, in combinatie met auto-wasstraten. Het voormalige tankstation is al een tijd ontmanteld en verplaatst naar een nadere plek. Het bedrijfsterrein wordt getransformeerd naar een woongebied met een groen binnengebied. De omgeving krijgt daarmee een positieve boost.

Veel verschillende woningtypen en aansprekende architectuur
De toekomstige kopers hebben veel te kiezen in Hof.24. Het plan bestaat uit, 24 eengezinswoningen in verschillende statige types, herenhuizen, stadswoningen, hofwoningen in diverse maten en een moderne twee-onder-een kapwoning. Hoogeveen architecten omschrijft het ontwerp als: “De woningen aan de Burgemeester Pabstlaan hebben met hun extra laag een voorname uitstraling als statige, robuuste panden aan de entree kant van het hof. De woningen aan de andere zijden van het hof zijn met een laag minder en een kap meer passend bij de bestaande bebouwing. De zorgvuldige materialisering en dito detaillering zorgen voor een mooie samenhang.”
Ontmoeten in het groene hart
Centraal in het woongebied ligt een groen autovrij binnenhof, waar kinderen veilig kunnen spelen en toekomstige bewoners gezamenlijk activiteiten kunnen ondernemen. Alle woningen hebben ook een privétuin. Het parkeren wordt aan het zicht onttrokken.
Sinds 1 juni 2022 is het bestemmingsplan onherroepelijk. De ontwerpen worden verder uitgewerkt en naar verwachting start de verkoop in het najaar van 2022.

Betrokken partijen
Ontwikkelaar: Did Vastgoedontwikkeling & Thunnissen
Aannemer: Thunnissen
Architect: Hoogeveen architecten
Stedenbouw en landschap: Bureau B + B
Constructeur: Berkhout Tros
Makelaar: Hofzicht makelaars
Bouwfysisch adviseur: Nieman raadgevende adviseurs
Civiel adviseur: Waterpas
Ruimtelijke ordening: Lodewijck Groep

Projectwebsite: https://hof24.nl/

Hof.24
In ontwikkeling | Hoofddorp

Hof.24

Hof.24 is een sfeervol nieuwbouwplan met 24 diverse eengezinswoningen en een groen binnenhof.