Burgemeester Jan van Zanen legt eerste steen van Plan Nido
05.10.18

Burgemeester Jan van Zanen legt eerste steen van Plan Nido

Burgemeester Jan van Zanen heeft woensdagmiddag 3 oktober 2018 de eerste steen gelegd voor de bouw van 750 studentenwoningen in het voormalige Oudenrijn Ziekenhuis in Utrecht.

Plan Nido – eerder bekend als Up Living - ligt op de hoek van de Beneluxlaan en de Van Heuven Goedhartlaan en wordt in 2020 opgeleverd. Het project omvat 750 woningen, verdeeld over drie nieuwe gebouwen met 636 woningen, plus de transformatie van het voormalige ziekenhuis met 114 woningen. Tussen deze vier gebouwen komt een binnentuin van ruim 2.000 m2 met daaronder de parkeervoorzieningen voor auto’s en fietsen. In de plint van het ziekenhuis is ruimte gereserveerd voor commerciële en gemeenschappelijke voorzieningen.
De ontwikkeling van het project is gedaan door Ontwikkelingscombinatie Oudenrijn, een samenwerking tussen Van Beek & Partners, Veluwezoom Verkerk Vastgoedontwikkeling en Did Vastgoedontwikkeling. Deze combinatie kocht in 2011 de locatie van het Sint Antonius Ziekenhuis Utrecht Oudenrijn en ontwikkelde de afgelopen jaren het huidige plan.
Round Hill Capital en KKR kochten het project in de zomer van 2018. Wessels Rijssen en Veluwezoom Verkerk Bouw, beide VolkerWessels-ondernemingen, zijn verantwoordelijk voor de uitvoering.

Nido Utrecht
In uitvoering | Utrecht

Nido Utrecht

De voormalige locatie van het Antoniusziekenhuis wordt getransformeerd tot een nieuwe woonwijk in combinatie met een breed aanbod van voorzieningen.