Het voormalig Oudenrijn Ziekenhuis in Utrecht is verkocht
02.10.18

Het voormalig Oudenrijn Ziekenhuis in Utrecht is verkocht

Een joint venture van KKR en Round Hill Capital heeft het voormalig Oudenrijn Ziekenhuis in Utrecht gekocht met het ontwikkelplan om op deze locatie 750 studenten en starterswoningen te realiseren.

Het project is geheel ontwikkeld door en gekocht van ontwikkelaar OCO, een samenwerking tussen Van Beek & Partners Vastgoedbeleggingen, Veluwezoom Verkerk Vastgoedontwikkeling en Did Vastgoedontwikkeling. De realisatie van het plan is in handen van Wessels Rijssen en Veluwezoom Verkerk Bouw, beide VolkerWessels ondernemingen.

Het project, waarin het voormalige Oudenrijn Ziekenhuis was gevestigd, zal worden getransformeerd tot 114 short-stay woningen. Daarnaast zal op het terrein een toren van 23 verdiepingen worden gebouwd met 463 studentenwoningen en ook twee blokken met in totaal 173 woningen voor young professionals. Ook zullen op de locatie speciale voorzieningen en gemeenschappelijke ruimtes voor de studenten worden gerealiseerd. In de komende twee jaar zal het project gerealiseerd worden aan de Beneluxlaan – Van Heuven Goedhartlaan in Utrecht. De locatie is gunstig gelegen op tien minuten afstand van Utrecht Centraal Station en het stadscentrum en zal in 2019 rechtstreeks worden verbonden met de Universiteit Utrecht via een nieuwe tramverbinding.

Nido Utrecht
In uitvoering | Utrecht

Nido Utrecht

De voormalige locatie van het Antoniusziekenhuis wordt getransformeerd tot een nieuwe woonwijk in combinatie met een breed aanbod van voorzieningen.