Nieuwe huurwoningen op locatie oude politiebureau
06.07.21

Nieuwe huurwoningen op locatie oude politiebureau

Nieuwe huurwoningen op locatie oude politiebureau

Ontwikkelcombinatie Aalberts ontwikkeling & DID Vastgoedontwikkeling, de huidige eigenaren van het oude politiebureau in Bilthoven, ondertekenden op 5 juli een intentieovereenkomst met Woonstichting SSW voor de ontwikkeling van circa 30 sociale- en middenhuurwoningen op deze locatie.

Danny Visser, de bestuurder van Woonstichting SSW, is erg blij met de nieuwe woningen.
“Op dit moment moeten woningzoekenden in onze gemeente bijna elf jaar wachten op een sociale huurwoning. Ook aan middenhuurwoningen is een schrijnend tekort. Met deze 30 nieuwe woningen lossen we het woningtekort natuurlijk niet op, maar het is wel een belangrijke stap in de goede richting. Na jaren waarin er nauwelijks bouwplannen van de grond kwamen, is dit echt heel goed nieuws voor woningzoekenden.”

Het plan
De sociale- en middenhuurwoningen maken deel uit van een nieuwe woonbuurt op het voormalige terrein van de politie en de gemeentelijke volkstuinen aan de Leyenseweg in Bilthoven. Het plan biedt een gevarieerd woningprogramma voor verschillende doelgroepen. Met zowel grondgebonden woningen als huur- en koopappartementen. De stedenbouwkundige indeling is, om in termen van de naastgelegen historische wijk Vogelenzang te blijven, geïnspireerd op het vogelnest principe. Daarbij worden de woningen gebouwd rondom een veilige en groene oase van rust waar buurtbewoners kunnen ontspannen en elkaar ontmoeten.

Vervolg

Na een intensief participatietraject met buurtbewoners is het de verwachting dat de gemeenteraad na de zomer een besluit neemt over het plan. Vervolgens wordt het ontwerp van de woningen gemaakt en zal de bestemmingsplanprocedure doorlopen moeten worden. In de tussentijd (in ieder geval tot de zomer van 2022) kunt u voor allerlei leuke activiteiten terecht bij Buro Lou die het gebied nu alvast nieuw leven inblazen. Geïnteresseerden voor het nieuwbouwproject kunnen zich aanmelden via leyensweg.info.

Bink Park
In ontwikkeling | Bilthoven

Bink Park