Start bouw Bij de Zijl in Leiderdorp
02.10.18

Start bouw Bij de Zijl in Leiderdorp

Gemeente Leiderdorp, Aegon en Rijnhart Wonen geven startsein voor bouw van het project Bij de Zijl in Leiderdorp. 

In aanwezigheid van wethouder Willem Joosten van de gemeente Leiderdorp, Wim Wensink van Aegon en Peter van Heeswijk van Rijnhart Wonen, is op 25 september het officiële startsein gegeven voor de bouw van de 36 sociale- en 104 vrije sector huurappartementen in het project Bij de Zijl. Vink Bouw en Did Vastgoedontwikkeling ontwikkelen hier in totaal 182 woningen. Met de start van de bouw van de overige woningen wordt begonnen in november.

Officiële handeling
De start van de bouw wordt gevierd met een feestelijke bijeenkomst op de bouwlocatie. Met het storten van een kubel beton voor de fundering, leggen wethouder Willem Joosten, Peter van Heeswijk, Wim Wensink en Bernlef de Vries (Vink Bouw) letterlijk de eerste fundamenten voor Bij de Zijl.

Bij de Zijl
Het project is centraal gelegen aan de Leidsedreef op de hoek van de Engelendaal en de Oude Spoorbaan in Leiderdorp. Deze plek – waar voorheen het ROC was gevestigd- wordt getransformeerd tot een nieuwe woonwijk met een mooi ingerichte openbare ruimte en centraal plantsoen. De wijk Bij de Zijl krijgt een mooie mix van huur- en koopwoningen. De 104 middeldure huurappartementen zijn gekocht door Aegon en worden gerealiseerd in een stijlvolle woontoren van 70m hoog. Naast de markante toren komt een appartementengebouw met 36 sociale huurwoningen die Rijnhart Wonen gaat verhuren. Daarnaast worden er 42 grondgebonden koopwoningen gerealiseerd. De bouw van de koopwoningen start in november.
Met de realisatie van Bij de Zijl wordt invulling gegeven aan de omvangrijke vraag naar nieuwe woningen in Leiderdorp, zowel huurwoningen als koopwoningen. Tevens betekent dit de start van de transformatie van het bedrijventerrein de Baanderij naar een gemengde woon-werkomgeving.

Fotografie: J.P. Kranenburg

Bij de Zijl
Gerealiseerd | Leiderdorp

Bij de Zijl

Op de voormalige plek van de ROC wordt een nieuwe gedifferentieerd woonmilieu toegevoegd.