Coehoorn

Arnhem

In het creatieve hart van Arnhem ontwikkelen wij Coehoorn; een woon- en werkgebouw in een groene oase. Er komen maximaal 24 sociale huurwoningen en meer dan 1.100 m2 ruimte voor creatieve start-ups. Parkeren wordt onder het gebouw opgelost.

Bedrijfjes vinden elkaar in de creatieve ruimtes, bewoners ontmoeten elkaar op de gezamenlijke daktuin. Ontmoeten wordt op allerlei manieren gefaciliteerd, tussen bedrijfjes, bewoners en geïnteresseerden. Bijvoorbeeld tijdens lezingen op de tribunetrap of bij exposities. Het open karakter van het gebouw draagt hieraan bij. De begane grond en eerste verdieping zijn voorzien van een glazen plint, die open kan worden gezet. Het natuurinclusieve gebouw nodigt bovendien uit het stadspark in te gaan en viceversa. Het park wordt samen met bewoners ontworpen.

Wij ontwikkelen Coehoorn namens de Stichting Coehoorn Centraal, een burgerinitiatief voor creatieve herontwikkeling van het Coehoorngebied in Arnhem. In het Coehoornpark worden nog twee locaties ontwikkeld. De projecten zijn onderdeel van de vastgestelde gebiedsvisie ‘Coehoorn Creatieve Wijk’ van de Gemeente Arnhem. Deze wijk vormt straks de creatieve verbindingsroute tussen Museum Arnhem, ArtEZ en de binnenstad.


Locatie

Nieuwsberichten

Facts & Figures:

Status
In ontwikkeling
Rol
Gedelegeerd ontwikkelaar
in opdracht van Stichting Coehoorn Centraal
Architect
Hoogte 2 Architecten
Aannemer
nnb
Jaar
2019 - heden
Plaats
Arnhem
Programma

Maximaal 24 sociale huurwoningen en ruim 1100 m2 creatieve bedrijfsruimte