De Meenthof

Kortenhoef

Winkelcentrum De Meenthof in Kortenhoef wordt gerevitaliseerd. Het winkelcentrum vormt het hart van Kortenhoef en speelt een belangrijke regionale functie. Door de diverse aanpassingen wordt beoogd de aantrekkingskracht van het winkelcentrum verder te versterken. 

Door de toevoeging van de nieuwbouw krijgt het een nieuw en uitnodigend gezicht. Aan de zijden van de Kerklaan en Hoflaan wordt een nieuwbouwvolume toegevoegd met 23 huurwoningen, waarvan 3 huurwoningen in de sociale huur. In de plint aan de Kerklaan worden twee nieuwe winkels gerealiseerd met een open uitstraling. Voor een verdere verbetering van de ruimtelijke kwaliteit vindt daarnaast het laden en lossen van de supermarkt voortaan inpandig plaats.  

De materialisatie van de nieuwbouw sluit aan op de bestaande bouw, maar heeft tegelijkertijd een eigentijds karakter. Door onder andere de toepassing van een gemêleerde steen met warme tinten in combinatie met houten geveldelen ontstaat er een moderne toevoeging passend binnen het geheel. Aan de binnenzijde van het bouwblok bevinden zich diverse terrassen. Daar wordt ten behoeve van hemelwaterberging en natuurinclusiviteit, sedumdaken toegepast.  

Ook de openbare ruimte rondom het winkelcentrum wordt getransformeerd. Hierbij ontstaat meer ruimte voor parkeren en groen. Winkelcentrum de Meenthof wordt weer een fijne en toekomstbestendige plek om te wonen, winkelen en te ontmoeten. 


Locatie

Nieuwsberichten

Facts & Figures:

Status
In ontwikkeling
Rol
Gedelegeerd ontwikkelaar
Architect
SUM Architecten
Aannemer
N.n.b.
Jaar
2016 - heden
Plaats
Kortenhoef
Programma

23 huurwoningen, waarvan 3 in de sociale huur. Daarnaast uitbreiding van de bestaande winkelruimte.