Sniepkwartier

Diemen

In de wijk Plantage De Sniep in Diemen hebben we twee bouwblokken (M&T) gerealiseerd. Dit zijn 106 sociale huurwoningen, 102 vrije sector huurwoningen en twee collectieve tuinen. Alle woningen in het project zijn gasloos.

In de gezamenlijke binnentuin stimuleert de structuur van de paden ontmoeten of juist rustig zitten op één van de fijne zitplekjes. De gevels van de fietsenberging zijn van glas. Dit maakt het een veilige ruimte en zorgt voor een gevoel van verantwoordelijkheid om het schoon te houden. Twee hoekwoningen hebben een dubbelbestemming, wat de komst van een medische praktijkruimte of andere maatschappelijke invulling mogelijk maakt.

Plantage De Sniep is een nieuwbouwwijk aan de zuidkant van Diemen, dichtbij het centrum, het Diemerbos en de A1. Door de centrale locatie en de grote variatie aan woningtypen zijn de woningen geschikt voor meerdere doelgroepen.

De Alliantie tekende voor de realisatie van 106 sociale huurwoningen en a.s.r. Real Estate voor 102 vrije sector huurwoningen.

”Ik ben zeer verheugd met de bouw van de sociale- en markthuurwoningen. Het is voor het eerst sinds jaren dat in Diemen sociale huurwoningen worden gebouwd. Ook aan woningen in het middensegment is grote behoefte.” - Lex Scholten, Wethouder Diemen


Locatie

Nieuwsberichten

Facts & Figures:

Status
Gerealiseerd
Rol
Ontwikkelaar
Architect
M3H Architecten
Aannemer
Bot Bouw
Jaar
2016 - 2022
Plaats
Diemen
Programma

206 sociale- en vrije sector huurappartementen en een parkeergarage