Het Zuiderterras

Purmerend

In samenwerking met Aalberts Ontwikkeling en Mopet Architecten wonnen wij de prijsvraag van de gemeente Purmerend voor wat toen nog ‘Bouwveld A11 in Kop West’ heette. Nu staat daar het prachtige gebouw Het Zuiderterras, met 34 koopappartementen in verschillende formaten voor een mix van bewoners. De appartementen hebben een fraaie buitenruimte en prachtig zicht op de historische binnenstad.

In het gebouw zijn collectieve voorzieningen voor de bewoners gerealiseerd, zoals flexwerkplekken. De invulling hiervan is mede tot stand gekomen door de inbreng van de bewoners zelf. Tijdens verschillende workshops dachten toekomstige bewoners mee over de behoefte aan een gezamenlijk dakterras, een bezorg-/pakketbox en zonnepanelen, maar ook over de indeling van de woningen en een geschikte parkeeroplossing.

“Met het Zuiderterras halen we een stukje van de geschiedenis van Purmerend terug. Het Zuiderterras heeft een horizontale driedeling, net als veel oude gebouwen in Purmerend, met een plint, een middenstuk en een kroonlijst. Het Zuiderterras heeft de uitstraling van een royaal gebouw. Klassiek, maar ook eigentijds.” - Daniël Peters en Joep Mollink, Mopet Architecten


Locatie

Nieuwsberichten

Facts & Figures:

Status
Gerealiseerd
Rol
Ontwikkelaar
Architect
Mopet/Damast Architecten
Aannemer
Aannemersbedrijf J.M.Putter
Jaar
2017 - 2021
Plaats
Purmerend
Programma

34 appartementen