Meestershof

Kortenhoef

Het dorpse karakter en de prachtige groene omgeving maken Kortenhoef tot een aantrekkelijke plek om te wonen. Op de locatie waar vroeger de Antonius school stond, hebben wij in samenwerking met Aalberts Ontwikkeling het project Meestershof gerealiseerd. 

Meestershof bestaat uit 24 woningen: zes twee-onder-een-kapwoningen en achttien rijwoningen. Architectenbureau Mulleners+Mulleners architecten heeft het ontwerp van de woningen gemaakt. Bij de architectuur van de woningen is aansluiting gezocht bij de bestaande bebouwing en bij de voormalige schoolmeesterswoning die op deze locatie heeft gestaan. Zo komen bijzonder metselwerk, houten kozijnen en mooie details terug in de huizen.

Met de hulp van een woningconfigurator konden de toekomstige bewoners zelf hun woning samenstellen, passend bij hun wensen. Er waren uitgebreide keuzemogelijkheden voor de woningplattegrond, het sanitair en het afwerkingsniveau van de woning. En om de puntjes echt op de i te zetten, heeft een kunstenaar de bijzondere armaturen ontworpen voor bij de voordeur van de woningen.

Aansluitend aan dit project is Meesterstuin in Kortenhoef gerealiseerd met vier twee-onder-een-kapwoningen.


Locatie

Facts & Figures:

Status
Gerealiseerd
Rol
Ontwikkelaar
in samenwerking met Aalberts
Architect
Mulleners & Mulleners
Aannemer
Aalberts Bouw
Jaar
2013 - 2014
Plaats
Kortenhoef
Programma

24 grondgebonden woningen: tweekappers en eengezinswoningen