Zaankwartier

Wormerveer

Coöperatie De Vlijt – een samenwerking tussen Van Wijnen, Waterland Real Estate en DFI - ontwikkelt de voormalige meelfabriek ‘Meneba’ aan de Noorddijk in Wormerveer tot een nieuw dynamisch woon- en werkgebied: Het Zaankwartier. Did Vastgoedontwikkeling is betrokken als gedelegeerd ontwikkelaar namens Van Wijnen en is verantwoordelijk voor de grondexploitatie. In het Zaankwartier komen ca. 680 woningen, bedrijvigheid, winkels en horeca. De woningen hebben een gedifferentieerd programma dat bestaat uit grondgebonden (koop)woningen, koopappartementen, sociale huur, appartementen en middendure- en vrije sector huurappartementen.

Het Meneba-complex is een samenstelling van monumentale gebouwen en recentere gebouwen. Het eerste gebouw is in 1898 gebouwd en het complex is sindsdien steeds verder uitgebreid en aangepast. De laatste uitbreiding dateert uit 1990. De monumentale gebouwen blijven behouden en worden herontwikkeld tot woningen, een bedrijfsverzamelgebouw en een hotel.


Locatie

Facts & Figures:

Status
In ontwikkeling
Rol
Gedelegeerd ontwikkelaar
In opdracht van Van Wijnen en namens Coöperatie De Vlijt
Architect
Mecanoo
Aannemer
Van Wijnen
Jaar
2020 - heden
Plaats
Wormerveer
Programma

ca. 620 woningen, waarvan ca. 35% koopwoningen (grondgebonden en appartementen), 25% middendure huur, 10% BKZ (Betaalbare Koop Zaanstad) en 30% sociale huur. Daarnaast ca. 7.000 m2 commerciële ruimtes en parkeervoorzieningen.