De bouw van Villa Lotta is gestart
18.10.19

De bouw van Villa Lotta is gestart

Samen met de kopers en betrokken partijen is de start van de bouw van 15 zeer energiezuinige woningen (EPC 0, gasloos) gevierd.

Lex Scholten (wethouder gemeente Diemen) had een toespraak met mooie woorden over het project en Ed Heijstee (Did Vastgoedontwikkeling) vertelde enkele wetenswaardigheden over de kopers. De kopers konden een bericht voor de toekomst maken. De berichten zijn in een koker gestopt en worden binnenkort op het binnenterrein begraven, als boodschap voor onze latere generaties. Lex Scholten, Daniël Aalberts (Aalberts Bouw), Ed Heijstee en een kind van de koper mochten hun handafdruk zetten in cement. De stoeptegel met handafdrukken wordt gelegd op de locatie waar de koker met het bericht van de toekomst wordt begraven.

Lotta, het eigenwijze meisje uit kinderboeken van de Zweedse Astrid Lindgren, is de inspiratie geweest voor het project. Villa Lotta is een bijzonder stukje in Plantage de Sniep, Diemen. Het zijn woningen met eigenwijze, speelse lijnen en mooi lichtinval. De woningen zijn gelegen op een eilandje, omgeven door water en bruggetjes.

Het plan wordt ontwikkeld door Did Vastgoedontwikkeling, in samenwerking met Aalberts. Aalberts Bouw realiseert de woningen. Het ontwerp is van Ponec de Winter architecten.

Villa Lotta
Gerealiseerd | Diemen

Villa Lotta

Villa Lotta is een bijzonder stukje Plantage met 15 koopwoningen met eigenwijze, speelse lijnen en mooi lichtinval.