Offem-Zuid

Noordwijk

Met de komst van zo’n 700 woningen is de nieuwe woonwijk Offem Zuid de grootste gebiedsontwikkeling van Noordwijk. De naam verwijst naar het lommerrijke landgoed Offem dat aan het plangebied grenst. DID Vastgoedontwikkeling is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van circa 110 appartementen en circa 300 eengezinswoningen, twee-onder-één-kapwoningen en vrijstaande woningen. In het sociale, midden en vrije sector segment. Daarnaast wordt er een woonzorgvoorziening voor twintig dementerende ouderen gerealiseerd; Het Gastenhuis. Op deze manier ontstaat er een gedifferentieerde wijk, waar iedereen met veel plezier kan wonen.

Voor de exacte invulling van het openbare gebied zijn de toekomstige bewoners betrokken. Zo zorgen we ervoor dat het echt een plek wordt die aansluit bij de wensen van de bewoners.

"Het is elke dag weer fijn thuiskomen. Op de rotonde zie ik de fraaie wijk al liggen, daar word ik blij van, en er is altijd plek om te parkeren. Heerlijk dat de kinderen lekker op straat kunnen spelen of rommelen bij het water. En dat ze zelf naar school en de voetbal kunnen gaan. Dat geeft vrijheid." – Bewoner 1e fase Offem-Zuid.


Locatie

Facts & Figures:

Status
In ontwikkeling
Rol
Gedelegeerd ontwikkelaar
in opdracht van ASR en Noorlander Groep
Architect
Bosch en Slabbers (stedenbouw)
Aannemer
Noorlander Groep
Jaar
2017 - heden
Plaats
Noordwijk
Programma

61 appartementen en 311 eengezinswoningen, twee kappers en vrijstaande woningen